lauantai 11. kesäkuuta 2011

August – Villi muuli -tour Karkku-gospel 11.6.

Käänsikkö etehen?

Lauantaipäivä ja lämpötila niukasti plussan puolella. Päivän reissu Karkkuun, mikä tarkoittaa, että 7.30 rouding.com. Paikalla Samix, Juice ja Junnu. Sami aiko tulla hoodeille omin neuvoin kesäasunto Ooppelin perässä. Karavaanari on kaikkien kaveri. Tuomo ja Esa piti noutaa Kokkolasta - pakkohan neki oli kyytihi ottaa!
No mitä. Etummaiset valot kohti etelää ja Crafterin hukkaportti suhisee ko viiminen kaislikko. Molemmilla kaistoilla oltiin Seinäjoelle asti, jota ennen Esa kerkes juoda tölkistä Starbucksin Double Shot – homogenoitu sterilointijuoma väkevimmästä päästä. Älkää kyselkö enempää!
Seinäjoella normaaliin tyyliin Topsoundiin tarviketta ostamaan. Eri meininkiä, nimittäin oltiin ovella jo ennen Monte Carlolla ajelevaa Pohojanmaan Texas-miestä – myynti- ja palvelualtis mies parhaasta päästä. Johtajakin paikalla. Mukavia isäntiä! Tyyrin huoneen puolella Gibsoniittikeskustelut ja muutenki yleistä näppäilyä. Oltiin vailla yhtä soitantajakkaraa ja ostettiin firman piikkiin viimisen päälle VOX-merkkinen jakkara, joka ei ollu myynnissä. Teemmä mitä haluamma. :)

Etehenpäin ja Juustoportille lounaspöytään. Juustoportti onki käsitelty näissä runoissa jo moneen kertaan, joten tiedätte kyllä. Ikaalisissa matka pysähty pitkään jonoon, siinä oli nimittäin joku nuori kääntäny etehen: Audi nelipyöräsuntaukseen ja vastapuolen korolla saunan taakse. Sinnepä ne muutki japanialaiset kuuluu *anteeks*. Varokaa ihimiset vaaraa liikenteessä. Varsinki semmosia autoilijoita, jotka päättää pysähtyä tien varteen yks-kaks yllättäen keskeltä jonoa. Autokoulu kolmevuotiseks. Onneks rafterissa on jarrut. Ja ilmastointi! Ulkona 30,5 astetta ja sisällä huppari päällä, ettei tuu kurkku kipeäks. Miellyttävää, ystävät.->700-800km päivän reisu - sole mikhän.

Hämeenkyröstä vauhtia ja Ellivuoren kulmilta järven rannalle. Nuorisoa pääasiassa ja runsain mitoin. Järvi auki ja PA liian pienellä. Paikka haltuun ja edellisen konsertin loputtua kamojen purkua. Sitten alkaa heikottaa. Soundisekkinki hapoille; splittaus 4+, Tuomon Smallstone&lämpöhalvaus, täysillä oleva Hartke ja radioamatöörit, sekä McDonaldsin autokaistan -tyyppinen reipas aikataulu. Nämä yhdessä tarkoittaa sitä, että kuuntelussa pahoja ongelmia ja muutenkin huteraa. No näillä mennään, elämä on pakomatka ja tekevälle sattuu. Ei anneta häiritä.

Sambiaanin pojat pian jo lauteilla ja lennosta matkaan. Taisi häipyä puolet lopuistaki kanavista ”mystisesti”. Huoh... Dynamiikkaa hakiessa. Kuitenkin hittiputki mentiin läpi. Kiitos yleisölle, kun jaksoitte olla helteessä. Hyvä meininki kuitenkin! Tästä noustaan!

Helteiset roudingit taas toiseen suuntaan ja syömään. Keittoa. Niin kuumaa, ettei lopu ollenkaan! Ipe, Lasse, Juha ja monet monet muut tutut tuli moikattua ja hyvä niin. Aina mukava tavata! Crafterin ympärillä hämmästyneitä katseita, onko tämmösiäki. Kyllä on.

Sitte järveen. Tuomo ja Esa kalsarit jalassa, kuinkas muutenkaan. Yleinen sauna. Ette voi kuvitella, että Karkun Ev. opiston pihallla ei ollu ainuttakaan mäkärääräräräräistä tai hyttystä. Tai paarmaa. Kerrassaan. Kotiakki pitäs lähteä ja lähetään lähetään. Lumikko päälle ja hukkaportti kiinni. Hejsan Karkku!

Tulomatka ja kaikenlaista. Juustoportilta taas halapaa löpöä ja kallista jäätelöä. Pihalla istu kalajokinen isäntä, joka kerto olleensa paikallisella sahalla töissä. 170 työntekijää kuulemma. Jep. Kaveri oli käärmeissään. ”Väitäkkö vastaan?” No ei väitetä.... ”Parempi, ettei tunneta” tuumas isäntä, kun noustin autoon. Aamen!
Mistä näitä ihimisiä oikein tulee... Ei päästy kun Seinäjoelle, niin taas osuttiin Melko epäilyttäväkultasuoneen. Mistä näistä ihimisiä oikein tulee. Edessämme kiemurteli ”kärppä-talipaaniksi” nimitetty yhdistelmä. Välillä oikeallakin kaistalla. Ei hyväneaika... Vihreissä valoissa pysähdyksissä ja liikenneympyrässä kaks kertaa vilkku – molemmillla kerroilla väärin. Mites se autokoulu... Selvittiin kuitenki hengissä ja loppumatka mentiin kylki edellä mutkateitä. Kaikki onnistuu. Vielä 20km jäljellä ja loppuroudaukset. Koomauksesta huolimatta hyvä kesäpäivä, aivan hyvä. Onnistumiset ja sää vaihtelee, August pysyy. Kiitos ylös ja kiitos joka puolelle. Villi muuli -tour goes on, vahvana.