tiistai 30. marraskuuta 2010

Vaasa 27.11.2010

Pakkasen paukutellessa päästiin pitkän studiopuurtamisen jälkeen taas keikkailun makuun. Keikkaa edeltävät treenit olivat allekirjoittaneen osalta lähes katastrofi. Miten näitä biisejä pitäisi soittaa...ja mitä missäkin kohtaa. Palikat olivat olemassa, mutta täysin levällään. Ei näin. Junnu treenasi tällä kertaa Tampereella.

Reissu starttasi miksaajamme Samxin uunituoreella crafterilla, jonka syövereihin levitimme (!!) kamamme treenikämpän uumenista. Eikun menoks. Edelleenkin oltiiin siis liikkeellä ilman Junnua, jonka oli määrä saapua Vaasaan suoraan Tampereelta. Aurinkoa vastaan ei tällä bändillä ole todellakaan mitään, mutta talvipäivän seisauksen lähestyessä aurinko ei ole ratin takana parasta seuraa. Sen sai kokea suurin osa seurueestamme - Ray Banit hoi. Laskevasta auringosta huolimatta, matkamme jatkui varmasti kohti Vaasaa.

Paikanpäälle päästyämme parkkeerasimme rafterin tukevasti (!) Vaasan helluntaiseurakunnan tilojen porraspäähän, josta seurueemme iloisesti tarttui jälleen roudaustoimiin. Tällä kertaa selvisimme roudauksen suhteen onneksi vain omien soittovehkeiden siirtelyllä, koska paikanpäällä oli PA-laitteisto paikoillaan. Omat kamat sisään ja tsekin kimppuun, joka osoittautui yllättävän tuskalliseksi erinäisten pimeiden mikklinjojen vuoksi...aargh. Onneksi meillä on Samix - kovempi kuin mikään Hollywood-supersankari. Näin ollen tsekit saatiin pakettiin, vaikkakin tunnelmat säätämisen jälkeen olivat hieman sekavat. Kaiken kukkuraksi nälkä oli hiipinyt puseron alle itse kullakin, joten ruokapaikka oli löydyttävä pikaiseen, mikäli lavalla haluttaisiin nähdä muutakin kuin kärtyisiä muusikoita.

Paikalliset järjestäjät heittivät pallon ruokapaikan valinnasta nälkäisille Augustoille, jonka päättäminen nälkäisenä osoittautui aluksi hieman liikaa aivotyötä vaativaksi. Lopulta pitkien ajatusprosessien myötä kohteeksi valittiin Spices - makuja Aasian kaukomailta... Paikkahan osoittautui kaikessa trendikkyydessään todelliseksi helmeksi ja ruoka oli erittäin maistuvaa ja suhteellisen kevyttä ennen kaikkea...annoskoko tosin kostautui muutamien kohdalla.


Itse keikkaan päästiin valmistautumaan täysillä vatsoilla ja settilistaan raaputettiin noin puolet vanhaa ja puolet uutta julkaisematonta matskua. Väliin valittiin pari akustista vetoa, mikä on viime aikoina toiminut ihan kivana kevennyksenä pitkän setin keskellä. Sillä aikaa Sami lähti siirtämään autoa portaiden päästä muualle, mutta uuden karhea rafteri kieltäytyi yhteistyöstä...ystävällisten paikallisten avustuksella auto saatiin illalla lopulta hinattua käyntiin.Karua tämä pohojolan pakkanen. Keikkatilanteessa kaikki tuntui olevan balanssissa ja jotenki jengillä oli lavalla varsin levollinen olo. Lähtökohtiin nähden keikka oli siis varsin onnistunut, eikä yleisön palautteenkaan perusteella kovin metsään menty.

-Tuomo